• TIGO DUAL MAX MM-2ES50-MC3

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

μόνο€103,99
ΚΩΔΙΚΟΣ
KD21460
ΒΑΡΟΣ
0.95 Kg
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
4 έως 7 ημέρες
ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΜΕΣΩ COURIER Ή ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ - ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

TIGO DUAL MAX MM-2ES50-MC3

Tigo Energy

Η καινοτόμος τεχνολογία της Tigo Energy παρέχει την μεγίστη βελτιστοποίηση απόδοσης ισχύος, την επιτήρηση λειτουργίας του  κάθε πλαισίου και την  βελτιωμένη ασφάλεια της φωτοβολταϊκης εγκατάστασης(PV-Safe) .  Μεγιστοποιεί την παραγωγή ενέργειας έως και 3.2% σε ιδανικές* συνθήκες και φτάνει σε ποσοστό εως και 36,8%. Καταργεί τους περιορισμούς του σχεδιασμού μιας φωτοβολταϊκης εγκατάστασης παραδοσιακού τύπου,χαρις το ανεξάρτητο MPPT (Maximum Power Point Tracking) ανά κάθε Φ/Β πλαίσιο επιτρέποντας έτσι απλό και ευέλικτο σχεδιασμό ( περιορισμός : λόγω σκίασης, διαφορετικού  προσανατολισμού κ.α.) Ελαχιστοποιεί τις ενεργειακές απώλειες λόγω σκίασης, εναπόθεσης σκόνης, κακής προσαρμογής και γήρανσης πλαισίων.

Συμβατό με 99% των μετατροπέων της αγοράς και πιστοποιημένο με τους κορυφαίους σε βαθμό απόδοσης . Μπορεί να εγκατασταθεί σε νέες αλλά και υπάρχουσες φωτοβολταικες εγκαταστάσεις  χωρίς να επηρεάζει την διαστασιολόγηση της εγκατάστασης, χάρις την ασύρματη επικοινωνία που διαθέτει για  κάθε Maximizer .

 

Κατοχυρωμένο με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας " Tigo Energy Impedance Matching’’  διαχειρίζεται τη συγκομιδή  ενέργειας και στέλνει πληροφορίες στη Μονάδα Διαχείρισης [MMU] για την ανάλυση στοιχείων  και τον έλεγχο σωστης λειτουργιας καθε ΦΒ πλαισιου. Το Tigo Energy Dual Maximizer (MM-2ES) συνδέεται με μια σειριακή τοπολογία. Το Maximizer MM-2ES διατηρεί την καλύτερη στην κατηγορία του απόδοση μετατροπής ενέργειας.

To Tigo Energy Dual Maximizer MM-2ES ενσωματώνει την PV-Safe τεχνολογία, η οποία ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης. Ως μέρος του συστήματος Tigo Energy Maximizer, αυτή η λειτουργία [PV-Safe] μπορεί να ενεργοποιηθεί με ένα κουμπί ασφαλείας από την μονάδα διαχείρισης [MMU] ή μέσω ενός απομακρυσμένου υπολογιστή/tablet/τηλεφώνου με σύνδεση στο Internet. Το σύστημα μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί από την πυροσβεστική υπηρεσία για να αποφύγουν την έκθεση σε επίπεδα τάσης συνήθως μεγαλύτερα των 400 βολτ.

Πιστοποιημένη συμβατότητα μετατροπέων   [ inverters ] 

Η τεχνολογία Tigo Energy είναι συμβατή με το 99% των μετατροπέων της παγκόσμιας αγοράς, μερικοί από αυτούς  παρέχουν και την πιστοποίηση συμβατότητας και λειτουργίας  .

 

Εγκατεστημένα ΦΒ συστήματα  > 10kW με Tigo Energy Maximizers με τους παρακάτω inverters. 

 

 

Με τον τρόπο αυτό η καινοτόμος τεχνολογία Tigo Energy παρέχει βέλτιστη απόδοση της στοιχειοσειρας διότι το κάθε πάνελ λειτούργει ανεξάρτητα και δεν επηρεάζει την απόδοση του προβληματικού

 

 

Το φαινόμενο PID ( PID effect )

Το PID (Potential Induced Degradation), είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει τα φωτοβολταϊκά πλαίσια και οδηγεί σε σταδιακή μείωση της απόδοσής τους, ξεπερνώντας και το 30% μετά από λίγα χρόνια, ακόμα και σε κρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πλαίσια πυριτίου Si.  Με την χρήση των Tigo energy Maximizers η απομόνωση του κάθε πάνελ (MPPT/panel) παρέχει την λύση στην  αντί-γήρανση πλαισίων.

Εγγύηση απόδοσης πλαισίου [ πάνελ ] – υλικού .

Οι περισσότεροι κατασκευαστές πλαισίων  παρέχουν εγγυήσεις ~ 90% τα πρώτα 10 ή 12 χρόνια και 80% τα επόμενα 10 χρόνια [ σχεδόν σε 99% των εγκαταστάσεων κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την πτώση απόδοσης των πλαισίων μετα απο ενα μήνα ή χρονο λειτουργιας τους.  Με το Tigo Energy Maximizer έχετε τον έλεγχο του εξοπλισμού σας αλλά και της επένδυσης σας ! Με το ιστορικό απόδοσης  μπορείτε και ελέγξετε την απόδοση του Κάθε Φ/Β πάνελ σε ολόκληρη την εγκατάσταση αλλά και να συγκρίνετε την διαφορά απόδοσης μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η βιωσιμότητα της επένδυσης και ελαχιστοποιείται η διαδικασία προληπτικού και άσκοπου έλεγχου συντήρησης που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επηρεάσει περισσότερο την λειτουργίας του έργου.

 

Όπως θα δείτε παρακάτω στο σχέδιο , σύγκριση αποδοσης τριων πλαισιων [πάνελ Α4 | B7 | C3 ]  σε διαφορετικές στοιχειοσειρές [string]  σε ημερήσια σύγκριση απόδοσης κατά την διάρκεια  της λειτουργίας τους 

 

 

 

Βελτιωμένη ασφάλεια της εγκαταστάτης

Οι περισσότερες  φωτοβολταϊκες οικιακές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούν πίνακες DC  ώστε να έχουν  μεγαλύτερη ασφάλεια σε περιπτώσεις όπως η συντήρηση,  βραχυκύκλωμα η κεραυνός . Γνωρίζουμε όλοι οτi το να κλείσουμε μια ασφάλεια ενός πίνακα,  η συστοιχία [ string ] παραμένει υπό υψηλή τάση  συνήθως μεγαλύτερη των 400 Volt  γεγονός που την κάνει απαγορευτική κάθε ενέργεια όπως συντήρηση ή πυρόσβεση της εγκατάστασης . Με την τεχνολογία PV-Safe της Tigo Energy , ο ιδιοκτήτης της ΦΒ εγκατάστασης αλλά και ο εγκαταστάτης μόλις πιέσει το πλήκτρο PV-Safe απενεργοποιείται «κόβεται»  η τάση εξόδου από κάθε πλαίσιο (πάνελ) . Ότι αφορά τις αντικεραυνικές ασφάλειες των μετατροπέων είναι στο μισό κόστος από  τις αντίστοιχες του πίνακα .

 

 

To Tigo Energy Dual Maximizer MM-2ES είναι συσκευασμένο σε ένα περίβλημα NEMA3R ( αδιάβροχο  και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες), και είναι πιστοποιημένο με τα UL και IEEE πρότυπα ασφαλείας. Είναι συμβατό και ταιριάζει σε οποιοδήποτε φωτοβολταϊκό πλαίσιο , κρυσταλλικού πυριτίου ή thin-film, ανεξάρτητα από την τάση εξόδου ή την ονομαστική ισχύ.

Tigo Dual Maximizer MM-2ES 50

Ονομαστική ισχύς DC: 375W

Μέγιστη τάση εισόδου: 52V

Μέγιστο ρεύμα εισόδου: 9.5A

Μέγιστο ρεύμα εξόδου: 9.5A

Διαστάσεις (Π/Υ/Β) σε mm: 142.3 x 1631 x 29.3mm

Βάρος: 950gr

Θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας: -40°C to 70°C

  • Θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας :-40°C to 70°C
  • Μέγιστο ρεύμα εξόδου :9,5A
  • Μέγιστο συνεχές ρεύμα εισόδου :9,5A
  • Βάρος :0,950KG
  • Διαστάσεις :142.3 x 1631 x 29.3mm
  • Τάση λειτουργίας :16-48Vdc
  • Μέγιστη τάση εισόδου :52VDC
  • Ονομαστική ισχύς εισόδου :375W